Ved å bruke denne nettsiden, tillater du at opplysninger om ditt besøk registreres.

Radiatorer (varme)

For at fjernvarmesystemet hos oss skal fungere optimalt, er det viktig at alle beboerne utfører enkelt vedlikehold av sine egne radiatorer fra tid til annen og alltid før vinteren (om høsten.) Vi er avhengig av at alle gjennomfører vedlikeholdet, ellers går effekten av hele anlegget ned, og enkelte beboere vil oppleve kalde radiatorer. Det kan være behov for å lufte hver radiator flere ganger.

Varmen på radiatorvannet inn til oss blir styrt av Fortum sentralt. Temperaturen på radiatorvarmen justerer seg etter utetemperaturen med fem graders intervaller (mellom 80 og 120 grader). Når det er varmt ute, vil altså radiatorene være lunkne eller helt kalde.

Komfort-temperatur som alle leiligheter skal kunne varmes opp til med dette anlegget, er 23C. Vi anbefaler alle å bruke et termometer i stua, og måle om man oppnår denne temperaturen. Det er derfor viktig at alle måler temperaturen i lufta og ikke på radiatoren. Selve radiatoren vil aldri bli veldig varm ettersom den er konstruert for å slippe varmen effektivt ut i rommet. Dersom du over tid ikke oppnår riktig temperatur kan det være noe galt med anlegget ditt. Se under for vedlikehold og kontroll av anlegget.

Anlegget vil ikke kunne varme opp leiligheten mer enn 23C, så de som vil ha det varmere enn dette evt. må supplere med elektrisk varme.

Styring av radiator

Varmepådrag kan reguleres via termostatventil montert på høyre side av radiator, hvor 0 er stengt og 5 er maks  åpen.